Blozen

1e druk

Leiden, Drukkerij Mostert & Van Onderen!, [december] 2007
[400] ex. • [1-8] p. • 270x160x1 mm • 34 g.
Bindwijze: Genaaid met cahiersteek
Colofon: 'Blozen' is een gezamenlijke productie van Dominiek van Gent, Jacques van Gent, Jan Keijser, Silvia Zwaaneveldt en Drukkerij Mostert & van Onderen! ter gelegenheid van de in gebruik name van de Gl?ckner Mercedes cylinderpers uit 1956 bij drukkerij Mostert & van Onderen! Omslag en binnenwerk is gedrukt op Rives Tradition. De tekst is uit lood gezet uit de Roman?e en de Hollandse Mediaeval. De tekst verscheen eerder in 'Lieve', feestbundel uitgegeven ter gelegenheid van het koperen huwelijk van Wilt & Eveline Idema, Leiden 1988.
Annotatie: Bevat het verhaal 'Blozen', waarnaar sinoloog en vriend van de auteur Wilt Idema verwijst in zijn feestrede 'Roeien met Maarten', die hij voorlas tijdens de uitreiking van de P.C. Hooftprijs aan Biesheuvel op 24 mei 2007 en die is opgenomen in de uitgave naar aanleiding van deze prijs ('J.M.A. Biesheuvel - P.C. Hooftprijs 2007').
Annotatie: Nieuwjaarsgeschenk van Drukkerij Mostert & Van Onderen!, verstuurd in een in dezelfde opmaak uitgevoerde envelop, met opschrift: 'Drukkerij Mostert & Van Onderen! wenst U een indrukwekkend 2008'
Annotatie: Dit is een van de weinige uitgaven waarbij de naam van de schrijver als 'Maarten Biesheuvel' wordt weergegeven op het omslag, in plaats van het gebruikelijke 'J.M.A. Biesheuvel'.
Annotatie: Gedrukt in blauw (omslag en illustratie), rood (omslag) en zwart (tekst)
Annotatie: Bron oplagecijfer: uitgever
¶ 3 exemplaren, waarvan een in nieuwstaat (incl. onbedrukte envelop) en een in puntgave staat (incl. bedrukte envelop) en een in redelijke staat met opdracht:
voor Gerard van / Maarten / Leyde, dec. 2007
§ 3 exemplaren, een in nieuwstaat (zonder envelop), een in puntgave staat (incl. bedrukte envelop) en een in goede staat (zonder envelop)

Blozen, 1e druk
1e druk