Epigrammen

1e druk

Woubrugge, Avalon Pers, [23 mei] 1989
50 ex. • [1-24] p. • 92x149x3 mm (oblong) • 33 g.
Bindwijze: Genaaid gebrocheerd in crème papier met stofomslag
Colofon: Epigrammen van J.M.A. Biesheuvel verscheen ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de auteur in een genummerde oplage van vijftig exemplaren. De tekst werd ontleend aan het Leids universiteitsblad, jaargang 29, nummer 27 en 29 van 14 mei en 4 juni 1964, het jaar waarin de auteur nog half zo jong was. / Vijfentwintig exemplaren werden hem aangeboden door Lizanne en Ronald Breugelmans en de drukker Jan Keijser. / Dit is nummer
Annotatie: Arabisch genummerd van 1-50 (niet door de auteur). Daarnaast verschenen nog enige ongenummerde exemplaren.
Annotatie: Gedrukt in donkerblauw en zwart
¶ 2 exemplaren, waarvan 1 nieuw exemplaar (nr. 20) en 1 in puntgave staat (nr. 9), gesigneerd onder het colofon (
JMA Biesheuvel) en met handgeschreven, gesigneerde opdracht op de franse titelpagina aan Ginus Nusteling: voor Ginus Nustellng [sic] / van je Maarten B. / Leiden, 11-XII-1989..
§ 2 exemplaren, waarvan een in puntgave staat (nr. 1!), gesigneerd onder het colofon (
JMA Biesheuvel) en met handgeschreven, gesigneerde opdracht op de franse titelpagina aan het echtpaar Breugelmans, de initiatiefnemers van dit boekje: Hartelijk dank voor deze kleine / attentie; helaas geen geparfumeerd papier, / R&L! / voor Ronald & Lizanne / con amore / JMA Biesheuvel / 23/5 89. Ronald Breugelmans (1943-2010) was bibliograaf, conservator van de UB Leiden en verzamelaar van Nederlandse literatuur. Zijn vrouw en hij waren goed bevriend met de Biesheuvels. Tevens heeft de auteur op p. [17] een correctie aangebracht: 'Een kronkelige worm is als een vis voor ons,' is aangepast naar 'Een kronkelige worm is als een vis voor de mus,', met daarbij 'corr: JMAB, / L.B. (=Lizanne Breugelmans) 12-III-1990. Daarnaast een ongenummerd exemplaar in puntgave staat.

Epigrammen, 1e druk
1e druk