Eva's keus
Verhalen

1e druk

Amsterdam, Meulenhoff, [30 januari] 2003
[1-10] 11-719 [720] p. • 223x167x56 mm • 1056 g. • 35 • ISBN 90-290-7216-4
Bindwijze: Genaaid gebonden
Colofon: De [95] verhalen in deze bundel werden door Eva Biesheuvel-Gütlich gekozen uit de bij uitgeverij Meulenhoff en De Harmonie verschenen bundels van J.M.A. Biesheuvel. Voor deze editie is de oude spelling gehandhaafd. De 'Versjes uit Stevens zangboekje' werden niet eerder gepubliceerd.
Annotatie: Het verhaal 'Brommer op zee' is abusievelijk niet opgenomen
Annotatie: Op p. [5] staat een foto van de auteur, zijn vrouw en hond Bruno door Bert Nienhuis
Vormgeving omslag: Tessa van der Waals
Blurb: Citaat ontleend aan een interview met Arjan Peters in De Volkskrant: "Als ik naar buiten kijk in dit ingeslapen provinciestadje* voel ik me soms een negentiende-eeuwse Rus. Alleen die auto's buiten kloppen niet. Ik vind dat Leiden genoeg moet hebben aan drie auto's: eentje voor de burgemeester, eentje voor de dokter en eentje voor Eva. / Maarten Biesheuvel / *Het is juist een gezellig, levendig provinciestadje! (noot van Eva)"
¶ nieuw exemplaar
§ 3 exemplaren, waarvan een in puntgave staat met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan het bevriende echtpaar Breugelmans:
voor Ronald & Lizanne / van jullie Maarten / Leiden, 4 maart 2003. Eva Biesheuvel-Gütlich, samensteller van de bundel, heeft daaronder geschreven: en van editor / Eva Biesheuvel-Gütlich. Ronald Breugelmans (1943-2010) was bibliograaf, conservator van de UB Leiden en verzamelaar van Nederlandse literatuur. Voorts een exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht van Eva Biesheuvel aan de bevriende rechtsgeleerde en essayist Huib Drion: Voor Huib / met veel liefs van / Maarten en Eva / Leiden, 31 januari 2003. Ten slotte nog een exemplaar in puntgave staat, gesigneerd: Eva / Maarten / Bruno.

Eva's keus, 1e druk
1e druk