Die aardige hoogleraar

1e druk

Woubrugge, Avalon Pers, [juni] 2011
90 ex. • [1-12] p. • 254x153x1 mm • 38 g. • 20
Bindwijze: Genaaid met cahiersteek in een grijs, papieren omslag
Colofon: Die aardige hoogleraar door J. M. A. Biesheuvel werd gezet uit de Bembo en door de Avalon Pers gedrukt op Simili Japon. De oplage van negentig exemplaren werd door de schrijver genummerd en gesigneerd. // Dit is nummer
Annotatie: De titelpagina is gedrukt in grijs en zwart
Annotatie: Inclusief een prospectus
¶ nieuw exemplaar (nr. 32, zonder de prospectus), met handgeschreven, gesigneerde opdracht:
voor Pim van Putten / van je / Maarten B / Leyde, juni, 2011. Daarnaast is er met de hand op pagina [8] een correctie aangebracht door de auteur: 'De Messias der goden' is verbeterd tot 'De Messias der joden' en gaat aan het verhaal een handgeschreven motto vooraf van Eva Biesheuvel-Gütlich: "To be or not to be that is the question".
§ 3 exemplaren, waarvan twee in puntgave staat: nr. 31 (zonder de prospectus), met handgeschreven, gesigneerde opdracht:
voor Louis Hey / van Maarten B / Liefs. Daarnaast is er met de hand op pagina [8] een correctie aangebracht door de auteur: 'De Messias der goden' is verbeterd tot 'De Messias der joden' en gaat aan het verhaal een handgeschreven motto vooraf van Eva Biesheuvel-Gütlich: "To be or not to be that is the question" en nr. 39 (met de prospectus), met handgeschreven, gesigneerde opdracht: voor Sander & Miranne / Maarten. Eva Biesheuvel-Gütlich heeft deze opdracht gecorrigeerd door een witte sticker te plakken over 'voor Sander & Miranne' en hierop te schrijven: Voor Louis Heij. Voorts heeft ze onder de signatuur nog geschreven: met een hartelijke / groet, ook van Eva. Daarnaast is er met de hand op pagina [8] een correctie aangebracht door de auteur: 'De Messias der goden' is verbeterd tot 'De Messias der joden' en gaat aan het verhaal een handgeschreven motto vooraf van Eva: "To be or not to be that is the question". Ten slotte nog een nieuw exemplaar (nr. 23, zonder de prospectus), zonder handgeschreven motto of verbetering.

Die aardige hoogleraar, 1e druk
1e druk

[2e] druk

Woubrugge, Avalon Pers, [april] 2018
140 ex. • [1-12] p. • 132x154x2 mm • 19 g.
Bindwijze: Genaaid met cahiersteek in een blauw omslag van Japans papier
Colofon: Die aardige hoogleraar geschreven door J.M.A. Biesheuvel werd uitgegeven ter ondersteuning van de J.M.A. Biesheuvelprijs. De tekst verscheen eerder in Brief aan Vader (Van Oorschot, 2015). Ze is gezet uit de Bembo, en in 140 exemplaren door de Avalon Pers te Woubrugge gedrukt op Hollands Druk van Van Gelder.
Annotatie: Het boekje werd als tegenprestatie aangeboden aan donateurs die minimaal 25 euro doneerden aan J.M.A. Biesheuvelprijs 2018 via crowdfundingplatform Voordekunst.
Annotatie: Gedrukt in blauw en zwart
¶ nieuw exemplaar
§ nieuw exemplaar

Die aardige hoogleraar, [2e] druk
[2e] druk