Avonturen van Joachim Müller

1e druk

Utrecht, Stichting De Roos, [april] 1986
175 en enige ex. • [1-4] 5-63 [64] p. • 266x216x16 mm • 621 g.
Bindwijze: Genaaid gebonden in (twee kleuren) gedecoreerd blauw linnen met goudbelettering op de rug
Colofon: Deze geïllustreerde uitgave van 'Avonturen van Joachim Müller' van J.M.A. Biesheuvel werd in het jaar 1986 gezet uit de bembo en gedrukt op Hahnemühle Bütten door drukkerij Lecturis bv te Eindhoven. / De typografie en de tekeningen zijn van Mart Kempers. / Het bindwerk werd verzorgd door boekbinderij Van Waarden b.v. te Amsterdam. / Op verzoek van de schrijver en de uitgever werd uitgegaan van de tekst in de vijfde druk van de bundel 'De verpletterende werkelijkheid en andere verhalen' (1980), waarin dit verhaal voorkomt. / De oplage van 175 genummerde exemplaren is bestemd voor de leden van de Stichting 'De Roos' te Utrecht. Bovendien werden enige exemplaren gedrukt voor de medewerkers en het archief. // Dit exemplaar is nummer
Annotatie: De arabische nummering van 1-175 is in zwarte, dunne pen. Een aantal (laaggenummerde) exemplaren werd door de auteur zelf genummerd en onder het colofon gesigneerd.
Annotatie: Er zijn ongeveer 25 exemplaren op naam gedrukt voor medewerkers en archief, en ook een voor de schrijver. De laatste zin van het colofon is bij deze exemplaren gewijzigd in 'Dit exemplaar is gedrukt voor' met daarachter in zwarte pen de naam van de begunstigde.
Annotatie: Bron verschijningsmaand: exemplaar gedrukt op naam van de schrijver, met opdracht aan de familie Breugelmans, gedateerd 11 april 1986.
¶ 3 exemplaren, waarvan een in puntgave staat (nr. 6) en twee in goede staat (nr. 34 en gemerkt
ex hors série §)
§ 5 exemplaren, waarvan een in matige staat, met vlekken en een gescheurde pagina, zijnde het exemplaar van de schrijver zelf (nr. 1), in een zwart linnen foedraal. Onder het colofon heeft de schrijver het oorspronkelijke nummer (Romeinse I) doorgekrast en er een arabische 1 naast gezet. Daaronder heeft hij het boek gesigneerd
JMA Biesheuvel. Nog verder naar onderen heeft hij met zwarte pen geschreven: auteursexemplaar / Martini sum / 21-III-1990. Later heeft hij het woord auteursexemplaar doorgehaald met blauwe pen en onderaan Leyde. toegevoegd. Verder een puntgaaf exemplaar, genummerd door de auteur (nr. 3) en gesigneerd onder het colofon en met handgeschreven, gesigneerde opdracht op de franse titelpagina aan goede vriend en schrijver Karel van het Reve en diens vrouw Jozien: voor Karel & Jozien / van jullie toegenegen Maarten B. / Leiden, 23-V-1986. Daarnaast een exemplaar in matige staat (vlekken op voorplat), genummerd door de auteur (nr. 4) en gesigneerd onder het colofon en met handgeschreven, gesigneerde opdracht op de franse titelpagina aan goede vriend en rechtsgeleerde Huib Drion: Voor Huib Drion / van je toegenegen Maarten B. / Leiden, 25-V-1986. Verder een exemplaar in goede staat (nr. 47) en ten slotte een exemplaar in nieuwstaat, op naam gedrukt voor J.P. Eenens, oud-voorzitter van Stichting De Roos.

Avonturen van Joachim Müller, 1e druk
1e druk