Schip in dok

1e druk

Amsterdam, Van Oorschot, mei 2021
[1-4] 5-315 [316-320] p. • 200x95x17 mm • 235 g. • € 26,50 • ISBN 9789028211001
Bindwijze: Genaaid gebonden in zwart linnen met goudopdruk op voorplat en rug, met wit leeslint en stofomslag en buikband
Annotatie: Uit de serie 'Gedundrukt door Van Oorschot'
Annotatie: Deze dundrukuitgave kwam mede tot stand dankzij de suggesties van een grote groep lezers en liefhebbers van het werk van J.M.A. Biesheuvel.
Colofon: Schip in dok van J.M.A. Biesheuvel, een keuze uit zijn verhalen, werd in opdracht van uitgeverij Van Oorschot gezet uit de Arno door Perfect Service te Reeuwijk, gedrukt door Wilco te Amersfoort op 70 grams Fly dundruk en gebonden door boekbinderij Van Waarden. Het ontwerp voor de band en omslag is van Christoph Noordzij Wierum. / De foto op pagina 2 werd gemaakt door Bert Nienhuis. / Eerste druk mei 2021.
Annotatie: De foto op de buikband werd gemaakt door Stephan Vanfleteren.
Blurb binnenflap: J.M.A. Biesheuvels rijke en grote oeuvre spreekt tot de verbeelding van velen. Het zit vol korte verhalen en novellen over de wereldzeeën, bijzondere eenlingen, reizen, zijn jeugd en het gekkenhuis, en bevat een uitzonderlijke dosis absurde logica. Met zijn vele bundels, zoals In de bovenkooi en Reis door mijn kamer, heeft Biesheuvel laten zien wat zijn verbeeldingskracht en fantasie vermag. Het maakte hem tot een zeer geliefde verhalenverteller, zo niet de beste van Nederland, die met zijn stilistische rijkdom garant stond voor klassieke titels als 'Brommer op zee', 'De angstkunstenaar', 'Tanker cleaning', en 'Brief aan Vader'. / Biesheuvel had naar eigen zeggen de gewaarwording te zijn verdwenen in zijn driedelige Verzameld werk, dat in 2008 verscheen. Schip in dok haalt hem weer boven, met een ruime selectie uit zijn evergreens én verrassende keuzes.
Blurb buikband: 'Veel van wat Maarten Biesheuvel schrijft is waar gebeurd. Maar sommige dingen die hij schrijft zijn gelogen. Mijn moeilijkheid is dat ik nooit helemaal zeker weet of wat hij schrijft nu waar gebeurd is of niet.' Karel van het Reve
¶ nieuw exemplaar
§ nieuw exemplaar

Schip in dok, 1e druk
1e druk