Ere-admiraal Wyntham Cremer

1e druk

Woubrugge, Avalon Pers, april 1993
34 ex. • [1-4] 5-15 [16-20] p. • 265x184x3mm • 79 g.
Bindwijze: Genaaid met cahiersteek
Colofon: 'Ere-admiraal Wyntham Cremer' door J.M.A. Biesheuvel verscheen eerder in Hollands Maandblad van oktober 1992. De tekst werd gezet uit de Bembo en in april 1993 gedrukt op Hahnemühle door de Avalon Pers te Woubrugge. Van het boekje zijn vierendertig exemplaren gemaakt voor de vriendenkring van Maarten Biesheuvel, nummer een is voor Prins Claus. Dit is nummer'
Annotatie: Arabisch genummerd van 1-34 door de auteur en gesigneerd onder het colofon
Annotatie: Gedrukt in zwart en lichtblauw
¶ nieuw exemplaar (nr. 30), met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan het echtpaar Breugelmans:
voor Ronald / en Lizanne / Leyde, 28 V 1993. Ook zijn er op pagina 15 twee (identieke) correcties aangebracht door de auteur: 'Rudy' moet zijn 'Rudi'. Ronald Breugelmans (1943-2010) was bibliograaf, conservator van de UB Leiden en verzamelaar van Nederlandse literatuur. Zijn vrouw en hij waren goed bevriend met de Biesheuvels.
§ goed exemplaar (nr. 19, licht verkleurde rug), met handgeschreven, gesigneerde
opdracht onder het colofon aan schrijver Karel van het Reve en diens vrouw Jozien: Voor Jozien en Karel / van uw Boorman / Amsterdam, / 19-V-1993. Ook zijn er op pagina 15 twee (identieke) correcties aangebracht door de auteur: 'Rudy' moet zijn 'Rudi'. Voor andere opdrachten aan Van het Reve zie 'Godencirkel [Kooyker]', 'Het wonder', 'Reis door mijn kamer [Cahier]', 'Avonturen van Joachim Müller', 'Teixeira de Pascoaes - Verbum Obscurum' en 'Sechzehn Polnische Erzähler'.

Ere-admiraal Wyntham Cremer, 1e druk
1e druk