Heren E

1e druk

[Amsterdam], De Literaire Loodgieters, 23 mei 1983
1 (=4) ex. • [1-8] p. • 158x108x1 mm • 10 g.
Bindwijze: Genaaid met cahiersteek (rood garen)
Colofon: Heren E is speciaal ter gelegenheid van de verjaardag van Maarten Biesheuvel op 23 mei 1983 gedrukt door de Literaire Loodgieters in 4 ex. waarvan 3 nietig zijn gemaakt.
Inhoud: [p. 1] titelpagina, [p. 2] blanco, [p. 3] blanco, [p. 4] colofon, [p.5] citaat uit het verhaal 'De heer Mellenberg' uit 'In de bovenkooi': 'Natuurlijk zou ik best eens terug willen om op adem te komen van de waanzin aan onze universiteiten en grote bibliotheken.', [p. 6] blanco, [p. 7] blanco, [p. 8] blanco
Annotatie: 17e uitgave van 'De Literaire Loodgieters', een drukkersdriemanschap dat werd gevormd door Ruud Broens, Pierre Roth en Ewald Spieker. Zij drukten ondermeer 'verjaardagsboekjes' in een oplage van vier exemplaren, waarvan drie 'nietig' werden gemaakt door een stempel of perforatie. 'Heren E' werd nietig gemaakt middels een geperforeerde 'N' door de pagina's. De drie 'nietige' exemplaren werden gesigneerd ('JMA Biesheuvel'), gelokaliseerd ('Amsterdam') en gedateerd ('23-V-1983') door de schrijver op p. [7] en bleven in bezit van Ruud Broens, Pierre Roth en diens vriendin Annette Assendelft. Het 'ene', 'niet-nietige' exemplaar werd persoonlijk door Pierre Roth aan de auteur overhandigd.
Annotatie: Er zijn ook proefdrukken gemaakt.
§ puntgaaf exemplaar, het 'ene', 'niet-nietige' exemplaar van de schrijver zelf, met handgeschreven, gesigneerde
opdracht op de titelpagina aan het bevriende echtpaar Breugelmans: Voor Lizanne en Ronald / Breugelmans / van jullie Maarten B. / Leiden, 15-VI-1984. Ronald Breugelmans (1943-2010) was bibliograaf, conservator van de UB Leiden en verzamelaar van Nederlandse literatuur. Philipp Janssen van Boekbinderij Phoenix voorzag het boekje in 2021 van een overslagdoos, bekleed met rood oasis (Afrikaans geitenleer) met donkergrijze belettering op voorplat en rug, ingelegd met rood fluweel en zwart Japans vezelpapier.

Heren E, 1e druk
1e druk