Motje tegen gloeiend lampepeertje
Verhalen

1e druk

Amsterdam, Meulenhoff, december 2001
[1-6] 7-45 [46-48] p. • 125x200x4 mm (oblong) • 79 g.
Bindwijze: Geniet gebrocheerd
Colofon: Motje tegen gloeiend lampepeertje van J.M.A. Biesheuvel verscheen in december 2001 in opdracht van uitgeverij J.M. Meulenhoff bv te Amsterdam, ter gelegenheid van de jaarwisseling. Het omslag en binnenwerk werden ontworpen door Zeno. De tekst werd gezet uit de QuadraatSans en gedrukt door Drukkerij Groenevelt in Landgraaf. // Deze uitgave is uitsluitend bestemd voor vrienden van de uitgeverij en is niet in de handel verkrijgbaar.
Annotatie: Bestemd voor óf vrienden van de uitgeverij (dan kent het boekje een colofon en een apart nieuwjaarskaartje) óf relaties van boekhandel Kooyker uit Leiden en boekhandel Verwijs uit Den Haag (dan staat dit aangegeven op de franse titelpagina: 'Dit boekje wordt u aangeboden door de directie en boekverkopers van boekhandel Kooyker te Leiden en boekhandel Verwijs te Den Haag als nieuwjaarsgroet voor het jaar 2002. / Wij wensen u een plezierig leesjaar toe.'; het boekje kent in dit geval geen colofon)
Verantwoording: De verhalen 'Herinnering aan Poll', 'De wielerwedstrijd van Ciparola' en 'Oude geschiedenis van Pa die leefde als een dier want hij schaamde zich nergens voor en hij was erg praktisch' werden eerder in 2001 in een bibliofiele editie uitgegeven door de Avalon Pers te Woubrugge; het verhaal 'Angst' verscheen in de Volkskrant van 10 november 1979 en werd in 1996 in boekvorm uitgegeven door de Nederlandsche Vereeniging voor Druk- en Boekkunst.
¶ 2 exemplaren, beide in nieuwstaat, een uitgeverversie en een boekhandelversie
§ 6 exemplaren, waarvan een in puntgave staat (uitgeverversie), met handgeschreven, gesigneerde
opdracht aan de bevriende rechtsgeleerde en essayist Huib Drion: Leyde, 2001-2002 / voor Huib / van Maarten. Daarnaast een exemplaar van de uitgeverversie met een handgeschreven, gesigneerde opdracht aan arts Michiel Lagaaij en zijn vrouw Juul: Maarten heeft een zelfportret en profil getekend met een tekstballon waarin: Voor Juul & / Michiel / van jullie Maarten. Voorts twee exemplaren in nieuwstaat (uitgeverversie en boekhandelversie) en twee exemplaren in puntgave staat (beide boekhandelversie), waarvan een gesigneerd.

Motje tegen gloeiend lampepeertje, 1e druk
1e druk

vervolgens opgegaan in 'Oude geschiedenis van pa' (2002)