Brommer op zee
Verhalen

1e druk

Amsterdam, Meulenhoff/De Harmonie, [mei] 1982
[1-6] 7-219 [220] p. • 190x120x21 mm • 260 g. • 12,50 • ISBN 90-616-9173-7
Bindwijze: Garenloos gebrocheerd
Blurb: Brommer op zee bevat eenentwintig verhalen van de grootste verteller in de hedendaagse literatuur, J.M.A. Biesheuvel. De auteur zelf heeft hiervoor een keuze gemaakt uit zijn zes tot nu toe verschenen bundels In de bovenkooi, Slechte mensen, Het nut van de wereld, De Weg naar het Licht, De verpletterende werkelijkheid en Duizend vlinders. / Deze juweeltjes van vertelkunst, waaronder het tragi-komische verhaal 'Tanker Cleaning' en de ontroerende verhalen 'Opstapper' en 'Giuliano', worden gevolgd door een uitgebreide bibliografie. / Ook is een nawoord opgenomen, 'Tsjechov en Biesheuvel', van Karel van het Reve, waarin deze de overeenkomsten in het werk van beide schrijvers aantoont.
Grafische vormgeving: Zeno
Omslag: Met foto op achterplat van de auteur en Karel van het Reve door Gerard in 't Veld
Druk: Hooiberg (Epe)
¶ 2 goede exemplaren, waarvan 1 met handgeschreven, gesigneerde opdracht:
Groeten van / JMA Biesheuvel / Den Haag, 30-X-1982.
§ 4 exemplaren, waarvan een in puntgave staat met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan het bevriende echtpaar Breugelmans:
Voor / Lizanne & Ronald / van jullie toegenegen / Maarten B. / Leiden, 23-VI-1982. Ronald Breugelmans (1943-2010) was bibliograaf, conservator van de UB Leiden en verzamelaar van Nederlandse literatuur. Daarnaast een redelijk exemplaar met handgeschreven, gesigneerde opdracht aan zijn vrouw Eva: Voor Eefje Poorn / van Eekje Hoorn, / xx / x / Leyde, 1995. Tevens heeft de schrijver Eva geschreven op de franse titelpagina en enkele aantekeningen gemaakt in het boek. Verder nog exemplaren in nieuwstaat en redelijke staat.

Brommer op zee, 1e druk
1e druk