[Dubbelkwatrijn waarvan het eerste begint met]
In het land der grijze dalen

1e druk

Den Haag, Studio-Druk BV, [13 juni] 1987
50 ex. • [1-2] p. • 594x420 mm (=A2-formaat) • 45
Annotatie: 40 exemplaren werden arabisch genummerd van 1-40 (waarschijnlijk niet door de schrijver) en in potlood gesigneerd. 10 exemplaren bleven ongenummerd en ongesigneerd.
Annotatie: Uitgave van het Academisch Ziekenhuis Leiden ter gelegenheid van een nachtelijke actie van de Stichting REMEDI voor een ziekenhuis in Wenchi, Ghana op 13 juni 1987
Inhoud: Facsimile van twee gedichten van de auteur: "I / In het land der grijze dalen / is een vogel groot en klein / die daar alles moet betalen / omdat daar geen mensen zijn. / II / Tussen dieren, tussen mensen / is ook nog de lepelaar / vol van zorgen, vol van wensen / houdt hij ook zijn vorkje klaar! / 1987 JMA Biesheuvel"
Annotatie: Beide gedichten zijn niet nieuw. Het eerste kwatrijn wordt al genoemd in een brief aan Theo Sontrop in 1972 (zie pagina 69 in Biesboek) en is verschenen in het verhaal 'De Weg naar het Licht' uit 'De Weg naar het Licht' (1977). Ook komt het voor in een opdracht aan Simon Carmiggelt in De verpletterende werkelijkheid (1979) en is het opgenomen in Tussen mensen tussen dieren (1983). Het tweede kwatrijn is eerder gebruikt in een opdracht aan Theo Sontrop in Slechte mensen (1973). Ook is het uitgegeven in 1974 als handschriftposter door BZZTH Teater. Een variant van de strofe komt voor in de nieuwjaarswens voor 2002 van Maarten en Eva Biesheuvel-Gütlich. In boekvorm komt de strofe pas voor in 'Versjes uit Stevens zangboekje' in de bundel 'Eva's keus' (2003).
Annotatie: Onderdeel van een serie van 10 kunstdrukken, te weten facsimiles van Willem Wilmink, Mensje van Keulen, Hans Faverey, Frits Hotz, Miep Diekmann, Marga Minco, Heere Heeresma, Maarten Biesheuvel, Yvonne Keuls en Simon Vinkenoog. Enkele genummerde exemplaren werden ingelijst verkocht voor 125. De originele, handgeschreven exemplaren waren uitsluitend als hele serie te koop in een luxe cassette voor 10.000.
¶ 2 exemplaren, een in goede staat (nr. 29) en een in puntgave staat (ongenummerd)
§ 2 exemplaren, beide in puntgave staat (nr. 37 en ongenummerd)

In het land der grijze dalen, 1e druk
1e druk